Ovako je izgledao savršeni četvrti dan BIG ljetovanja u Turskoj (VIDEO) (FOTO) - BIGportal.ba
BIG preporuka Magazin Zanimljivo

Ovako je izgledao savršeni četvrti dan BIG ljetovanja u Turskoj (VIDEO) (FOTO)

Ako je do sada bilo nedoumica, sada ih više nema, Turska nas je sve “osvojila” svojim izgledom i “kupila” svojom ponudom.

Nakon tri dana provedena u hotelu Nirvana na samom početku Kemera odlazimo u hotel “Amare dolce vita”, koji se nalazi na samom kraju Kemera, 35km udaljen od početka.

Prije dolaska na novu destinaciju svratili smo do lokalnog  Bazara (pijace) da nešto “pazarimo”.

Trenutna situacija je razočarala lokalno stanovništva pa je broj štandova mnogo manji nego inače. Voće, povrće, odjeća i obuća, to je ono što je moguće kupiti. A cijene? Ako nemate volje da se cjenkate, platićete početnu cijenu za neki proizvod (voće i povrće je jeftinije nego kod nas, ostalo malo skuplje), a ako imate volje, možete da spustite cijenu i do 60%.

Hotel

Hotel “Amare Dolce vita” je sve nas oborio s nogu. Na ulazu su nas dočekali s pićem dobrodošlice. Dok smo čekali sobe, mjerili su nam tjelesnu temperaturu uz obavezno popunjavanje formulara. Novi hotel je mnogo luksuzniji od prethodnog, ima čak šest spratova i po nekim procjenama u kompletan Resort može stati preko 5000 ljudi. U novu sezonu radnici ovog hotela su krenuli energičnije nego ostali, što se vidi po njihovom osmjehu na svakom koraku.

Čim izađete iz autobusa vaše kofere preuzimaju “nosači”, koji vam prvo dezinfikuju vanjsku stranu kofera i onda dostave do vaše sobe. Napojnica je poželjna. Otvaranjem hotelskih vrata ulazite u mondenski raj sa prelijepim pogledom u beskrajno plavetnilo. Da bi ugođaj bio potpun na stolu nas dočekuje flaša domaćeg bijelog vina zajedno sa dve čaše. Romantika je tu, samo je kolega novinar i ja nemamo s’ kim podijeliti. U sobi se nalazi i mini bar sa raznolikom ponudom pića za one koje traže nešto žešće. Restoran se sastoji iz nekoliko dijelova, sa velikom gastronomskom ponudom hrane, od koje se većina priprema na licu mjesta, te vas dočeka topla, spremna za kušanje.

Kompleks posjeduje desetak bazena, akva park, četiri teniska terena, binu za koncerte, očaravajaće palete boja unutra i s polja, uz koje se osjećate kao da ste u najljepšoj bajci. Ono što treba reći da svi koji odaberu all inclusive paket za ovaj hotel imaju sve potpuno besplatno od akva parkova do restorana. Gladni i žedni u Turskoj ne možete ostati, a osvježenje je uvijek tu u vidu sladoleda i mnogobrojnih koktela.

Iz Kontikija kažu da najviše brinu o porodicama i porodičnim aranžmanima te je ovaj hotel prilagođen porodicama koje žele malo više od odmora. Ali za to zadovoljstvo potrebno je da odvoje i “malo više” novca.

“Posebno preporučujemo porodične aranžmane. Zašto bi nekom propalo ljetovanje kada možemo da utvrdimo pravila ponašanja u hotelima i na turističkim destinacijama. Naredni polazak je 15. jula, a aktuelne su i specijalne ponude za preostala mjesta”, poručila je direktorica turističke agencije “Kontiki” Banjaluka, Irena Stupar.”

Nisu samo porodice gosti, veliki broj mladih dolazi da svoj odmor provedu u ovom mjestu, a za mlade i stare zajednička zabava je organizovana na velikoj bini, na kojoj svako veče lokalni muzičari pjevaju najveće svjetske hitove.

U hotelu se nalazi veliki broj radnji (market, suveniri, odjeća), pab, kao i game centar za one nešto mlađe.

Nakon dva dana provedena na novoj lokaciji, osjećam se kao neki “selebriti”, sve zahvaljući BIG Radiju, Kontiki agenciji i ljubaznim Turcima. Predstavnicima medija na plaži su obezbjeđeni prelijepi baldahini na kojima možemo da sebi priuštimo odmor i uživanje uz neki koktel. Naravno laptop i pametni telefon su “must have”.

More, plaža, kokteli, kao na najljepšim fotografijama. Izgleda kao san, ali je postalo java i to u najteže vrijeme. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, zato te stvari moramo još više cijeniti. Turska je prelijepa i uopšte nije daleko.

Neke riječi ne mogu opisati kako to stvarno izgleda, zato je najbolje da pogledate fotografije.

Od mene toliko, BIG pozdrav.

Pogledajte kako je izgledao dolazak naših turista iz Banjaluke u Kemer i boravak u Hotel Nirvana Resortu

Pročitajte prva tri teksta.

1.Dolazak i procedure

2.Hotel, sobe, hrana i usluga

3. Zanimljivosti o Turskoj

5.Posljednji dan i izjave glavnih osoba

Danas objavljeno

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog pregleda

Vanja A

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Vanja A

Šta se dešava sa tijelom ako se pretjerano znojite i u zimskim danima

Vanja A

Ostavite komentar