31. Decembra 2022.

Pao manji sportski avion u Prijedoru, poginuo poznati instruktor i njegova kćerka

Stradali su poznati instruktor letenja iz Prijedora Ljubiša Aramanda i njegova dvadesetjednogodišnja kćerka.

Mali sportski avion srušio se danas na njivu pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica.

Avion je oko 15.00 časova pao na njivu pored magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica, u blizini skretanja ka Crnoj Dolini.

“Policijskoj upravi Prijedor dana 31.12.2022. godine oko 14,50 časova prijavljeno je da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala.

O navedenom je obavještena Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Oglasili se iz Tužilaštva BiH

Nakon primljene informacije o avionskoj nesreći na području Prijedora, dežurni tužilac Tužilaštva BiH, dao je upute policijskim agencijama i nadležni tijelima za civilno vazduhoplovstvo, kojima je tražio osiguranje mjesta događaja, kao i poduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa nesrećom.

U Tužilaštvu BiH su rekli da će biti obavljeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, avionu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare