3. Marta 2024.

Zobeni uštipci sa tikvicama su hranjiv obrok za svaku priliku!

Zobeni uštipci odličan su doručak, idealan i praktičan obrok na poslu, te hranjiva i “light” večera. Zobene pahuljice imaju glavnu ulogu u ovom receptu, što je najveći plus ovih uštipaka.

Za pripremu ovog jela zajedno sa pečenjem ne treba ti više od deset minuta i ako nam je nekada potreban ovaj recept, to je onda u ovo užurbano vrijeme. Ovi uštipci su posni i pogodni za vegane.

Sastojci:

  • 2 velike tikvice, narendane i iscjeđene
  • 1 kašičica soli
  • 2 češnja bijelog luka
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • sjemenke po želji (susam, suncokret, bundevine sjemenke)

Priprema je veoma jednostavna:

U posudi dobro pomiješaj sve sastojke i dodaj vodu po malo, dok ne dobiješ gustu smjesu.

Smjesu za zobene uštipke uz pomoć kašike stavljaj na zagrijanu keramičku tavu premazanu maslinovim uljem i peci po par minuta s jedne, pa s druge strane.

Uštipke posluži uz omiljeni umak ili kiselo vrhnje!

Uživaj u ovom ukusnom i laganom jelu!

Ne propusti i druge ultra ukusne recepte.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare