3. Februara 2024.

Supa od čičoke sa pireom od kruške

Najveći kulinarsko-takmičaski šou u Srbiji “MasterChef” i dalje traje. Recepti preostalih takmičara ne prestaju da oduševljavaju stučni žiri, ali ni nas. Mi vam u nastavku prenosimo jedan koji će, zasigurno, pobrati i vaše simpatije.

Reč je o jelu supa od čičoke koje predstavlja pravu rapsodiju ukusa. Evo kako se pravi:

Sastojci za supu od čičoke:

  • 250 g čičoke
  • 50 g oraha
  • So
  • Biber
  • Muskatni oraščić
  • 50 ml ulja
  • 250 ml pilećeg bujona
  • cca 100 ml mleka
  • cca 100 ml neutralne pavlake

Priprema:

  • Na ulju propržiti sitno iseckan luk, čičoke, potom dodati i orahe. Kada se propržilo naliti pilećim bujonom, te nastaviti kuvanje oko 20 minuta. Prebaciti u blender da se dobije fina i ujednačana struktura. Vratiti nazad u šerpu, te dodati mleko i neutralnu pavlaku, so, biber i muskatni oraščić.

Sastojci za čips od čičoke:

  • 1 čičoka
  • Ulje
  • So

Priprema:

  • Čičoke dobro oprati, osušiti i iseći na jednake listiće. Pržiti u dubokom ulju. Blago posoliti kada je prženo.

Sastojci za pire od kruške:

  • Pire od kruške:
  • 2 veće kruške
  • Ulje
  • So (malo)
  • Biber

Priprema:

  • Kruške oguliti i iseći na osmine. Marinirati ih u ulju, soli i biberu te zamotati u aluminijumsku foliju i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
  • U blender prebaciti kruške i izmiksati da se dobija ujednačena smesa.
  • Jedan deo krušaka sačuvati i iseći na jednake kockice dimenzije 1×1 cm.

Kako se servira?

  • Svežu čičoku iseckati na kockice 1x1cm i servirati uz jednu stranu tanjira sa seckanim kruškama. Uz to dodati pire od kruške na 4-5 mesta, kao i čips od čičoke i malo seckanih i tostiranih oraha. Naliti pažljivu supu uz dekoraciju. Dodati seckani peršun i poslužiti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare