4. Decembra 2023.

Poljupci s čokoladom: Najlakši recept za popularne keksiće

Ovi sitni kolačići u prijevodu s italijanskog zovu se damski poljupci. Mali, ukusni kolačići prepuni maslaca i mljevenih badema spojeni su slojem otopljene tamne čokolade baš kao dvije usne u slatkom poljupcu.

Recept za kolačiće poprilično je jednostavan, no za potpuni uspjeh važno je držati se naznačene temperature pečenja od 140 °C te je jednako važno poštivati vrijeme hlađenja tijesta.

Sastojci:

150 g blanširanih badema

150 g šećera

150 g maslaca

150 g glatkog brašna

Za spajanje:

150 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Blanširane bademe tostirajte oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Ohladite ih pa ih pomiješajte s polovicom šećera, prebacite ih u sjeckalicu i sameljite. Možete koristiti i već mljevene blanširane bademe.
  1. Bademe prebacite u dublju zdjelu, dodajte im brašno, ostatak šećera i hladni maslac narezan na kockice koji brzo utrljajte u brašno i umijesite glatko podatno tijesto.
  1. Tijesto oblikujte u valjak, zamotajte ga u prozirnu foliju pa ga stavite hladiti u frižider na najmanje 2 sata.
  1. Ohlađeno tijesto izvadite iz frižidera, trgajte komadiće pa formirajte kuglice promjera 1 cm (oko 7 g teške), stavljajte ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, i to u razmaku barem 2 cm jednu od druge. Stavite hladiti dodatnih 60 minuta.
  1. Ohlađene stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 140 °C i pecite oko 15-17 minuta.
  1. Izvadite iz rerne i ohladite ih. U međuvremenu na pari otopite čokoladu pa s donje strane premažite jedan kolačić i spojite ga s drugim. Pustite da se čokolada stisne pa poslužite.

Azra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare