28. Novembra 2023.

Pire-krompir sa dinstanim lukom

Pire-krompir je uvijek odličan dodatak jelima, a naročito ako imate vremena da ga napravite bez pomoći instant-kesica.

Ovaj recept će vam malo zašareniti pire krompir, zahvaljujući dodavanjem jednog sastojka.

Sastojci:

  •     4-5 velika krompira
  •     2 srednje glavice crnog luka
  •     1 dl mlijeka
  •     so

Priprema:

Očisite krompir i ostavite ga da odstoji u vodi 10-ak minuta. Zatim, na zagrijanoj ringli, kuvajte krompir, uz povremeno dodavanje vode, ako je potrebno.

Dok se krompir kuva, na srednjoj vatri izdinstajte luk, koji ste prethodno oljuštili i isjeckali na kockice. Dinstajte ga par minuta, dok ne porumeni.

Krompir je gotov onda, kada možete proći viljuškom kroz njega i “razbiti” ga odmah. Kada bude gotov, procedite ga.

U jednu dublju šerpu ubacite bareni krompir, i počnite da ga gnječite. Prije nego što ga sasvim izgnječite, dodajte mlijeko i dinstani luk i kašičicu soli. Za posnu varijantu ovog recepta dovoljno je samo da iskoristite malo biljnog mlijeka.

Nastavite sa gnječenjem, dok ne nestanu sve grudve od krompira. Prijatno!

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare