26. Februara 2024.

Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

Čokolada. Na to svi pomislimo kada neko pomene mousse. Ali, vrijeme je da probaš ovaj recept za mousse od kikirikija. Jedan zalogaj ovog laganog, mekanog i prozračnog moussa od kikirikija i zapitaćeš se zašto si jeo/jela samo čokoladni mousse.

Sastojci

  • 2 šolje slatke pavlake za šlag
  • 3 kašike vanile
  • 230g krem ​​sira, omekšanog
  • 3/4 šolje granuliranog šećera
  • 500g kremastog putera od kikirikija
  • kikiriki, za ukras (opciono)

Priprema:

Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.

U drugoj posudi umuti krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.

Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare