20. Februara 2024.

Kremasta francuska proljetna supa

Iako nam proljće kalendarski još nije pokucalo na vrata, možemo ga unijeti u kuhinju i osvježiti svoju ishranu nakon zime. Recept koji predstavljamo odiše svježinom, interesantnim okusima, te bogatim nutritivinim namirnicama.

Sastojci: 

  • 2 velika ili 3 srednja praziluka, nasjeckana
  • ¼ šolje putera
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 2 litre vode
  • 3 velika krompira, isjeckana
  • 2 veće mrkve, isjeckane
  • 1 vezica svježih šparoga, obrezane i narezane na komade
  • ⅓ šolje bijele riže dugog zrna
  • 4 kašičice soli
  • ½ vezice svježeg špinata
  • 1 šolja pavlake

Priprema:

Otopiti puter u velikom loncu na srednjoj vatri. Umiješati praziluk i luk i kuhati dok ne omekša. Sipati vodu u lonac i dodati krompir, mrkvu, šparoge i rižu. Dodati so. Pustiti da proključa, zatim smanjiti temperaturu i kuvati 30 minuta dok povrće i riža ne omekšaju.

Na kraju u smjesu za supu umiješajti špinat i pavlaku i nastaviti kuhati oko 5 minuta prije serviranja.

Izvor: allrecipes.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare