4. Decembra 2023.

Kako da skuvate pasulj za 45 minuta

Pasulj je i dalje među omiljenim jelima kod nas, ali domaćice znaju da nije baš jednostavno pripremiti čorbu od pasulja. Postoje različite teorije i trikovi koji ne podrazumijevaju potapanje pasulja tokom noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanata jeste korišćenje ekspres lonca, koji skraćuje proces kuvanja, i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primijenite neki od ovih savjeta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocijedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promiješajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45–50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na posljednjem mjestu, ali ne i po važnosti – vrijeme kuvanja pasulja zavisi prije svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi, piše Krstarica.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare