26. Januara 2024.

Jelo koje je oborilo s nogu i najstrožeg “MasterChef” sudiju: Recept koji morate probati

Novi sjajni recepti stigli su sinoć iz MasterChef kuhinje, najgledanijeg kulinarsko-takmičarskog šou programa koji četvrtkom i petkom možete gledati na Prvoj televiziji

Takmičarka Tanja je pravila specijalitet iz libanske kuhinje i odlično odradila svoj zadatak, pa je i najstroži sudija bio oduševljen ukusom njenog jela.

U pitanju je marinirana piletina u jogurtu s prilogom kus kusa, a tu je i recept, pa probajte i vi da spremite ovo ukusno jelo.

Sastojci:


– pileći karabatak
– kus kus
– leblebije
– paradajz
– tikvice
– ljuta paprika
– sveža nana
– beli luk
– limun
– tahini
– jogurt

Priprema:

Napraviti marinadu od jogurta, limunovog soka, paradajz soka, svežih listova nane i sitno seckane ljute paprike. Dodati so i biber i ostaviti piletinu da se marinira. Za to vreme iseckati na sitne kockice tikvicu i kratko propržiti na ulju sa malo belog luka. Skloniti sa strane. Pripremiti kus kus po uputstvu i sjediniti sa tikvicama.

Paradajz, peršun i malo nane iseckati i pripremiti tabule salatu. Začiniti solju, biberom i sokom limuna.

Mariniranu piletinu peći u rerni oko 35-40 minuta, na 180 stepeni.

Jogurt i tahini sjediniti, začiniti solju i biberom i dodati limunovog soka. Polužiti sve zajedno na tanjiru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare