26. Decembra 2023.

Hljeb bez brašna koji se ne mijesi: Odličan je ako ste na dijeti

Poslednjih godina svedoci smo da sve više ljudi praktikuje ishranu bez hleba, te se konstantno pojavljuju alternative, koje ne uključuju brašno.

Sastojci:

  • 500 g svežeg sira
  • 6 komada jaja, krupnijih
  • 3 pune kašičice lanenog semena
  • 1/2 šolje semena suncokreta
  • 1/2 šolje semena bundeve
  • 1 šolja ovsena kaša
  • 1 kašičica prašaka za pecivo
  • So – samo po ukusu
  • Takav hleb možete ispeći u pravougaonoj posudi za hleb, ali preporučujemo okruglu od 24 cm – izgleda senzacionalno.

Priprema:

  • Razbijte sva jaja u veliku činiju i dodajte odjednom, razbijajući sav svježi sir. Sada mešajte dok ne postane glatko ili možete izgnječiti viljuškom i mešati. U sirno-jajastu masu dodajte kašičicu praška za pecivo i soli po ukusu. Zatim ubacite sva zrna zajedno sa ovsenim pahuljicama u testo. Sve dobro izmešati dok se smesa ne sjedini.
  • Pripremljeno testo za hleb prebacite u pripremljen pleh obložen papirom za pečenje. Nežno oblikujte tako da bude ravnomerno raspoređeno. Sada pospite semenke suncokreta i bundeve na hleb. Možete dati puno zrna, ali nemojte potpuno pokrivati gornju površinu hleba. Uključite i zagrejte rernu na 180 stepeni C, grejači gore/dole bez duvanja. Stavite pleh u zagrejanu rernu 1/3 visine.
  • Vreme pečenja 60 minuta na 180 stepeni C. Nakon tog vremena proverite čačkalicom da li je hleb pečen unutra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare