25. Januara 2024.

Baklava sa orasima i keksom: Recept za poslasticu koja će vam probuditi sve čula

Isprobajte recept za baklavu i obradujte sebe

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za baklavu koji će vas oduševiti.

Baklava – sastojci:

tanke kore
3 jaja 
30 ml ulja
200 gr keksa
150 gr mlevenih oraha
50 ml jogurta
1 limun
1 vanilin šećer 
400 ml vode

Baklava – priprema:

U šerpu sipati 400 gr šećera dodati vodu i sećer, limun kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta. Napraviti sirup. Ohladiti.

U činiju žicom umutiti jaja, dodati šećer po želji, dodati pola ulja, jogurt, keks i mlevene orahe i sve izjednačiti. 

Ređati u podmazan pleh. Poseći na manje rolnice po želji i premazati uljem. 

Koru raširiti, premazati uljem, pa dodati drugu koru i nju premazati, a u dno dodati fila i rasporediti po širini i uviti u rolnicu. 

Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Preliti sa sirupom i ostaviti da upije i ohladi. Vrhunska tako šuška, kad se ugrize topi se. Uživajte!!!

https://www.youtube.com/watch?v=9PW7EruyUMY

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare