Saznajte kako da pripremite faširane šnicle da budu ukusne kao nikada prije. Trik je vrlo jednostavan, a meso će unutra biti sočno, a spolja hrskavo.
Sastojci:
500 g mljevene junetine
130 ml punomasnog mlijeka
100 g prezli
1 malo hljeba
1 jaje
1 luk
1-2 čehne bijelog luka
biljno ulje za pečenje
so i biber po želji
oregano
Priprema:
Izdrobite hljeb na manje komade i umočite ga u mlijeko dok potpuno ne omekša.
Luk isjecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.
Mljevenu junetinu pomiješajte s lukom, nasjeckanim bijelim lukom, jajetom, solju, biberom i malo oregana. U smjesu dodajte i namočen, ali ocijeđen hljeb.
Sve dobro promješajte, a dobijenu smjesu podijelite na šest do osam faširanih šnicli. Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obje strane.
Pržite ih na malo zagrijanom biljnom ulju šest do sedam minuta sa obje strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.
Azra.ba