U 15. epizodi kulinarsko-takmičarskog šoua “MasterChef Srbija” takmičari su imali zadatak da pripreme slavsku trepezu. Mi vam u nastavku izdavajamo recept koji je oduševio sudije, ali i nas.
Reč je telećoj čorbi, a evo kako se priprema:
Sastojci:
- Teleća plećka 300gr
- Glavica crnog luka
- Deo praziluka
- Jedna šargarepa
- Paškanat
- Jedan krompir
- Trećina celera
- Kisela pavlaka
- Žumance
- Peršun
Priprema:
- Na ulju prodinstati crni luk i praziluk. Zatim dodati meso isečeno na sitne kockice, jednake veličine. Dinstati dok meso malo ne omekša.
- Zatim dodati povrće isečeno na kockice, naliti vodom i kuvati dok meso i povrće potpuno ne omekša.
- Pripremiti u posebnoj činiji kiselu pavlaku, žumance i sjediniti sa čorbom, mešajući sve vreme i pazeći da se ne naprave grudvice. Posuti seckanim peršunom i poslužiti.