29. Juna 2022.

Kako na sat vremena zaboraviti na poslovne brige?

Big Portal

Ako želite na neko vrijeme odahnuti i zaboraviti sve ono što vas čeka u vašoj kancelariji, ovo su opcije koje bi vam svakako mogle pomoći…

Ko želi biti uspješan u svojoj karijeri mora znati kako povremeno opustiti svoj um i tijelo. Istina je, stres je nešto što nam smanjuje fizičke i psihičke kapacitete, a jedini način da se s njim bolje nosimo je povećati vlastitu stručnost, kao i pronaći način kako se na neko vrijeme odmaknuti od poslovnih briga i tako napuniti svoje baterije.

A punjenje baterija ne samo što nam je potrebno poslije posla, nego ponekad i za vrijeme radnog vremena, u pauzi između jutarnjih i popodnevnih zadataka koji su pred vama.

To su trenuci u kojima je najbolje da u potpunosti zaboravite ono što vas kasnije čeka u uredu, kako biste ostali mentalno svježi i zdravi. Donosimo nekoliko mogućnosti koje bi vam u tome mogle pomoći.

Ukusan obrok

Uživanje u hrani može biti perfektno opuštanje za vaš um i dušu, što će vam svakako pomoći da na sat vremena zaboravite poslovne brige.

Bilo da sami pripremate ručak ili na njega čekate u svom omiljenom restoranu, kad jednom ugledate specijalitet pred sobom i okusite ga, sve ostalo postat će nevažno. Samo se pobrinite da vaš mentalni fokus zaista bude na namirnicama koje su pred vama i nemojte upasti u zamku emocionalnog prejedanja, što može biti jedna od reakcija na stres na poslu…

Tjelovježba


Nema boljeg ispucavanja stresa od tjelovježbe, zbog čega u SAD-u mnoge tvrtke koje drže do sebe imaju teretanu dostupnu zaposlenicima, kako bi pauzu iskoristili za rad na vlastitim mišićima i oblikovanju tijela.

Sve je više tvrtki koje i u Hrvatskoj uočavaju značaj fizičkog treninga za zaposlenike pa ulažu u različite kartice s popustima, koje omogućuju jeftiniju članarinu u teretanama i drugim sportskim objektima. A u pauzi na poslu uvijek možete stres izbaciti i oštrom šetnjom ili džogingom, pogotovo ako postoji tuš kojim ćete se nakon toga moći osvježiti.

Igranje igara

Nekad je samo potrebno preusmjeriti vlastiti fokus na nešto uzbudljivo i ispunjavajuće. Različite igre koje možete igrati na svom mobitelu daju vam upravo to, priliku da pokažete svoju vještinu i pritom u potpunosti zaokupite svoje misli.

Možete igrati igre za vježbanje mozga, društvene igre ili čak okušati svoju sposobnost u ozbiljnom gejmingu, a tu su naravno i igre na sreću, u kojem vam internetske kockarnice kao što je Rizk daju različite pogodnosti i bonuse, kako bi vam bilo još zabavnije igrati slotove, rulet i različite kartaške igre. Važno je samo imati disciplinu i znati kada stati, jer ako cijeli dan provedete uz ovakve igre i skroz zaboravite na posao, to će se negativno odraziti na vašu karijeru…

Razgovor sa prijateljem

Ono što vas može opustiti i omogućiti vam da na neko vrijeme zaboravite posao svakako je razgovor s prijateljem, s kojim mnogo toga dijelite i imate različite zajedničke teme u koje se možete u potpunosti uživjeti.

Razgovor može biti preko telefona, ali i uživo, ako vam vaši radni zadaci omogućuju da se nađete na istom mjestu. Takva jedna konverzacija itekako pomaže da vam poslovne brige na neko vrijeme izađu iz glave i puni vaše baterije, što je prijeko potrebno za rješavanje budućih radnih izazova.


Meditacija

Spomenimo na kraju meditaciju, kojoj je zapravo cilj isprazniti vašu glavu, što je jedini siguran način da na neko vrijeme zaboravite na vaše poslovne brige i radne zadatke.

Ako ste dobri u tome, meditirati se može u bilo kojem okruženju, s fokusom na vlastito disanje i vlastitu energiju, pri čemu um odmara i polako se osvježava. Nakon toga bit ćete kao novi i moći ćete još bolje funkcionirati pod stresom, koji nezaobilazni dio svakog poslovnog okruženja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare