26. Oktobra 2024.

Povratak legende: Audi A2 ponovo među nama

Audi A2 stigao je na tržište pre 25 godina. Sada, povodom jubileja, nemački gigant oživeo je ovaj model.

Ovako “oživljeni” Audi A2 rezultat je rada pripravnika u kompaniji, odnosno njihovog projekta, i predstavljen je na društvenim mrežama nemačkog brenda.

Originalni Audi A2 po mnogo čemu bio je izuzetan za to vreme – iako kompaktan, imao je aluminijumsku karoseriju, a bio je i prostran uz prilično napredan dizajn. Ipak, kupcima sve ovo nije bilo dovoljno i na tržištu je poživeo svega oko pet godina.

Ovaj put Audi A2 vratio se kao jednokratni projekat stažista u Audiju, a nisu objavljeni nikakvi detalji o pogonu osim toga da je električni.

Proporcije su preneta iz originala uz, naravno, nekoliko redizajniranih detalja kako bi izgledao što je modernije moguće.

Kada je u pitanju eksterijer dodati su osvetljeni logotipi, kao i drugačija prednja maska, branici, svetla, ali i kamere umesto retrovizora.

Proizvodnja originalnog A2 modela ukinuta je 2005. godine, a u Frankfurtu je 2011. predstavljen električni koncept koji nikada nije ni planiran za serijsku proizvodnju. Na tržištu su Audi A1 i Audi A3, ali je za A2 mesto ostalo prazno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare