2. Oktobra 2019.

Zvizdić zakazao novu sjednicu Kolegija PD PSBiH

Big Portal

Na dnevnom redu, između ostalog, nalaze se urgencija za dostavu prijedloga članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. i Izvještaja o realizaciji izdatih isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene u 2017, određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2018

Na dnevnom redu nalazi se i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Edite Đapo, Saše Magazinovića i Mirjane Marinković-Lepić kojom se Savjet ministara BiH obavezuje da donese okvirni zakon o primjeni međunarodnih konvencija iz oblasti zaštite okoliša koje je ratifikovala Bosna i Hercegovina.

Takođe, Kolegij bi trebao razmatrati i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Edite Đapo, Saše Magazinovića i Mirjane Marinković-Lepić da se u okviru Zakona o javnim nabavkama uvrsti kriterij ‘zelene javne nabavke’ kao instrument za zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Takođe je potrebno da sve javne institucije, na svim nivoima vlasti, donesu zelene akcione planove u kojima se navode različite aktivnosti i mjere podrške za zelenu ili održivu javnu nabavku.

Određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Aide Baručije kojom se zadužuje Savjet ministara da uradi analizu sigurnosti tehničke opremljenosti na željezničkim stanicama u Bosni i Hercegovini”.

Na dnevnom redu su i informacija o stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji Bosne i Hercegovine – IGA, razmatranje poslaničkih pitanja Damira Arnauta kao i tekuća pitanja.

Početak 9. sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH zakazan je u 12 sati.

(N1)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare