Zvizdić: Možda me zamijeni Bevanda - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zvizdić: Možda me zamijeni Bevanda

Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda. . .

-Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda. . .

Zvizdić je ovo rekao reagujući na tvrdnje SNSD-a da SDS i SDA spremaju zavjeru i da će Zvizića na čelu Savjeta ministara BiH zamijeniti Mirko Šarović, koji je jedan od zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

“A zašto me neće zamijeniti ministar Bevanda? I on je zamjenik predsjedavajućeg. Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Sve dok zakon to dozvoljava ja ću se ponašati u skladu sa zakonom. Biću predsjedavajući Savjeta ministara dok BiH ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar”, kazao je Zvizdić., gostujući u programu televizije N1.

On je rekao da se vlast u BiH može formirati vrlo brzo, za 10-15 dana, a za to je potrebna jedna, jednostavna stvar – ona se zove vladavina prava i zakona.

“Imamo one koji ne žele da provode usvojene zakone, a istovremeno druge optužuju za blokiranje uspostavljanja vlasti. Imamo pripremljen prvi Godišnji nacionalni plan koji treba poslati u Brisel i istovremeno imenovati mandatara za Savjet ministara i sav proces završiti za nekoliko sedmica”, rekao je Zvizdić.

BN TV

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar