Zvizdić danas sazvao sjednicu Kolegija - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Zvizdić danas sazvao sjednicu Kolegija

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Na sjednici je predviđeno određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o provođenju Opštih izbora 2018. godine i Izvještaj o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

Takođe, članovi Kolegija trebali bi odrediti i nadležnu komisiju za razmatranje Informacije o stanju javne zaduženosti BiH do 30. juna 2019. godine.

Trebala bi biti određena i nadležna komisija za razmatranje inicijative poslanika Naše stranke Predraga Kojovića, Aide Baručije i Mirjane Marinković-Lepić koji traže izmjenu Pravilnika o korištenju telefona u PSBiH.

Inače komisije koje će razmatrati te dokumente još uvijek nisu formirane, a u pitanju je šest radnih tijela Doma (Ustavnopravna komisija, Komisija za spoljne poslove, Komisija za spoljnu trgovinu i carine, Komisija za finansije i budžet, Komisija za saobraćaj i komunikacije te Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti polova).

U najavi sjednice iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH podsjećaju da sjednice Kolegija nisu otvorene za javnost.

(Fena)

Danas objavljeno

Bankrotirao najveći vlasnik tržnih centara u Americi

M.

U Izraelu nema više maski u zatvorenom

M.

“Da sam koronavirus, rekao bih – fenomenalno”

M.

Ostavite komentar