26. Oktobra 2019.

Zvijezde Marvelovog filmskog univerzuma prihvataju kritike Skorsezea i Kopole

Big Portal

Skorseze je filmove o strip junacima uporedio sa vožnjama u zabavnom parku, dok ih je reditelj kutlnih filmova “Kum” i “Apokalipsa danas”, Frensis Ford Kopola, nazvao odvratnim.

Britanski glumac Benedikt Kamberbač, koji u Marvelovom filmskom univerzumu tumači lik doktora Strejndža, rekao je da je saglasan sa dvojicom legendarnih reditelja.

“Znam da se u poslednje vreme povela debata u koju su uključeni i neki veoma cenjeni autori koji kažu da filmske franšize preuzimaju sve. Saglasan sam. Ne treba nam ‘jedan kralj da vlada svima’, i nadam se da to nije slučaj, i trebalo bi zaista podržati autorske stvaraoce na svakom nivou”, izjavio je Kamberbač za Radio SiriusXM, a prenosi NME.

Prethodno je i Džon Favro, reditelj filmova o Ajron Menu, rekao da Skorseze i Kopola imaju puno pravo da kritikuju Marvelove filmove.

“Njih dvojica su moji heroji, i stekli su puno pravo da izraze svoje mišljenje. Ne bih se bavio čime se bavim da nam oni nisu prokrčili put. Bili su mi inspiracija još od Svingersa (Favroov film iz 1996). Mogu da kažu šta god žele”, kazao je Favro za CNBC.

I Toni Stark lično – glumac Robert Dauni Džunior – rekao je da ceni Skorsezeovo mišljenje.

“Iskreno, nisam očekivao da će (Marvelovo filmski univerzum) postati to što je postao – ogromna, višeglava Hidra. Oduvek sam imao i druga interesovanja, i prema Skorsezeu, to i nije kinematografija, tako da, znate, moram da razmislim o tome”, kazao je Dauni Džunior gostujući u radijskoj emisiji Hauarda Sterna.

Ipak, nisu svi “marvelovci” bili toliko otvoreni za kritike.

Reditelj “Čuvara galaksije” Džejms Gan kazao je da su i “naše dede smatrale gangsterske filmove odvratnim”, dok je novozelandska zvezda u usponu, reditelj poslednjeg “Tora”, Taika Vaititi, kazao da Marvelovi filmovi “naravno jesu kinematografija”.

“U bioskopima su. Blizu vas. Marvelov FILMSKI univerzum”, naglasio je Vaititi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare