Zvijezda "Krim-tima" pljuvala i vrijeđala novinare tokom privođenja - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zvijezda “Krim-tima” pljuvala i vrijeđala novinare tokom privođenja

Leon Lučić, zvijezda serije “Krim-tim 2”. priveden je danas na Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu gdje su ga dočekali i brojni novinari.

Nakon izlaska iz policijske marice Lučić nije bio sretan kad je vidio medije, te je odmah na izlasku iz vozila viknuo: “Šta je bando, mamu vam je**m!”, javlja portal 24sata.hr.

Policija ga je uzela ispod ruke i preko parkinga su krenuli u zgradu tužilaštva, a na putu do ulaza Lučić je pljunuo prema novinarima, na što ga je policija potezom rukama upozorila i požurila prema ulazu skupa s pritvorenikom.

Podsjećamo, na nadvožnjaku autoputa kod Draganića 10. januara zaprešićki preduzetnik M.D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom naoružanih iznuđivača, jedan od njih bio je Leon Lučić, bivši policijski inspektor i zvijezda serije “Krim-tim 2”.

S njim je, kako policija sumnja, bio i aktivni specijalac ATJ Lučko Andrija Vrhovac, kojeg su Šintić i M. D. na prepoznavanju prepoznali sa 100-postotnom sigurnošću kao drugog napadača.

Istražni sudija odredio je Vrhovcu mjesec dana pritvora. Obojica su osumnjičena za krivičn djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za krivično djelo teške tjelesne povrede.

Vrhovac je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, te je predan pritvorskom nadzorniku i u pritvoru ostaje 30 dana.

Lučić je nakon pokušaja iznuđivanja teško povrijeđen. Bio je Lučić u indukovanoj komi s ozbiljnim povredama glave i u životnoj opasnosti, ali stanje mu se poboljšalo.

NN

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar