26. Februara 2022.

Zvijezda Juventusa podigla glas: Odbijam da igram!

Big Portal

Poljaci bi trebalo da 26. marta igraju u baražu za odlazak Mundijal protiv ruske reprezentacije i to u Moskvi.

Međutim, zbog poslednjeg napada Rusije na Ukrajinu odluka je, za sada, da neće izaći na megdan popularnoj “zbornaji”.

“Moja supruga je rođena u Ukrajini, ukrajinska krv teče venama mog sina, deo naše porodice je još uvek u Ukrajini. Znam puno Ukrajinaca i svi su sjajni ljudi. Videti patnju na njihovim licima i strah za svoju zemlju… Ne mogu stajati mirno i da se pretvaram se da se ništa nije dogodilo”, napisao je Ščešnji i nastavio:

“Kada je Putin odlučio da napadne Ukrajinu, objavio je rat ne samo Ukrajini nego i svim vrednostima koje Evropa zastupa. Sloboda, nezavisnost , ali pre svega mir. Tog 26. marta trebalo bi da igramo protiv Rusije u utakmici baraža za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. I iako mi se srce slama dok ovo pišem, savest mi ne dozvoljava da igram.

“Predstavljati svoju zemlju najveća je čast u karijeri fudbalera, ali je još uvek izbor. Odbijam da igram protiv igrača koji odluče zastupati vrednosti i principe Rusije! Odbijam da stojim na terenu u bojama svoje zemlje i slušam himnu Rusije! Odbijam da učestvujem u sportu koji čak legitimizuje postupke ruske vlade.

Znam da moj uticaj može da bude samo simboličan, ali pozivam FIFA i UEFA da preduzmu sve mere i kazne Ruse za svoje postupke”, poručio je 31-godišnji golman i saigrač našeg Dušana Vlahovića u Juventusu.

https://www.instagram.com/p/Cab9ZqeolDN/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fce5a08a-ad9f-4d1b-b748-1ddc04d8d0c0

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare