Zvijezda "Igre prijestola" podigla tužbu protiv Mensona - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zvijezda “Igre prijestola” podigla tužbu protiv Mensona

Britanska glumica Esme Bjanko (38), koja se proslavila u seriji “Igra prijestola”, podnijela je tužbu protiv bivšeg dečka, muzičara Merilina Mensona (52) za silovanje i nasilno ponašanje prema njoj.

Ona je 15. žena koja je optužila poznatog muzičara za seksualno zlostavljanje.

Ona tvrdi da ju je Menson silovao u maju 2011. godine i u jednom dijelu tužbe stoji da ju je “uz drogu i pod prijetnjom sile natjerao na seksualna djela”.

U tužbi se još spominje i da ju je seksualno iskorišćavao dok je bila “u nesvijesti ili u stanju u kojem nije mogla da pristane na takav čin”, piše BuzzFeed News.

Mensona takođe tuži i zbog kršenja američkog Zakona o zaštiti žrtava trgovine ljudima. Naime, Bjanko tvrdi da joj je na prevaru obećao mogućnosti za rad u SAD, za koje je znao da se nikada neće ostvariti.

“Miješajući se u postupak izdavanja vize gospođe Bjanko, uspio je kontrolisati gospođu Bjanko”, stoji još u tužbi.

Sve je počelo kada je Menson pitao Bjanko da glumi u spotu za pjesmu “I Want to Kill You Like They Do in the Movies”, koji nikada nije objavljen. Kaže da je tokom snimanja jedva spavala i jela i da joj je Menson davao kokain.

Zvijezda "Igre prijestola" podigla tužbu protiv Mensona

“Bio je nasilan, vezao me je kablovima, udarao bičem, koristio seksualne igračke. Osjećala sam se prestravljeno, ali sam rekla samoj sebi: “Menson je samo teatralan. Stvorićemo veliku umjetnost”, rekla je ranije glumica.

Bjanco tvrdi da su prvo bili u vezi na daljinu, a otkrila je i intimne detalje i rekla da ju je Menson grizao tokom odnosa. Početkom 2011. godine je iz Engleske otišla u Los Anđeles da živi sa njim. On joj je potom diktirao kada može da spava, šta može da obuče i kada može da izađe iz stana.

“Osjećala sam se kao njegov zatvorenik. Dolazila sam i odlazila kada je on želio. Kontrolisao je s kim sam pričala. Porodicu sam zvala skrivajući se u ormaru”, ispričala je ranije Bianko, a Menson joj je navodno više puta nožem rezao stomak.

“Sjećam se samo da sam ležala i nisam se borila. Bio je to posljednji trenutak u kom sam izgubila svaki osjećaj nade i sigurnostI”, ispričala je glumica tada.

Pobjegla je iz Mensonove kuće u junu 2011. dok je on spavao. Tome je prethodio incident kada ju je Menson jurio sjekirom oko kuće.

Diskografska kuća “Loma Vista Recordings” raskinula je nedavno ugovor s Merilinom Mensonom nakon što ga je pet žena optužilo za seksualno zlostavljanje, mučenje, pa čak i silovanje.

(B92.net)

Danas objavljeno

Jill Biden: Štikle s neobičnom potpeticom koje su zasjenile i mini haljinu prve dame

Vanja A

Dijamantska groznica trese Južnoafričku Republiku: Pronađeno kamenje, sumnja se da su dijamanti

Vanja A

Zemljino jezgro postaje deblje sa jedne strane, naučnici ne znaju uzrok

Vanja A

Ostavite komentar