Zvijezda filma "Parada" ide u zatvor - BIGportal.ba
Ex Yu

Zvijezda filma “Parada” ide u zatvor

SRPSKI glumac Goran Jevtić, domaćoj javnosti poznat po ulozi organizatora vjenčanja Mirka u filmu “Parada”, mora u zatvor.

41-godišnji glumac je bio osuđen na 10 mjeseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnikom, no odlukom suda kaznu ipak neće moći služiti u svom stanu, već u zatvoru, piše Kurir. Jevtić se žalio na presudu kojom je bio osuđen na kućni pritvor, a žalilo se i tužiteljstvo pa je sud donio odluku da glumac kaznu odradi iza rešetaka.

“Presuda je preinačena jer je ocjena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Prvostepenskom presudom bila mu je izrečena kazna kućnog zatvora, bez nanogice, ali je poslije razmatranja žalbi konačna odluka daleko stroža. Osim kazne zatvora, koju će Jevtić morati početi služiti čim mu bude upućen poziv u koju zatvorsku ustanovu u Srbiji da se javi, glumcu je zabranjena i komunikacija s oštećenim maloljetnikom”, otkrio je izvor za Kurir.

Jevtić je osuđen zbog toga što je u junu 2014. godine počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje nad L. K, koji je u tom trenutku imao 16 godina. Prema optužnici, po kojoj je i osuđen, glumac je mladića primorao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru tokom zabave koja je održana u večernjim satima, poslije manifestacije Pozorišni maraton.

“Postupak je pokrenut jer su roditelji tinejdžera podnijeli prijavu policiji. Tokom istrage, a kasnije i sudskog postupka, glumac je navodno negirao ove navode, tvrdeći da nisu istina. Maloljetnik je ostao pri optužbama da ga je Jevtić, pod uticajem alkohola, natjerao na oralni seks. Saslušavani su svjedoci, koji su navodno dječaka vidjeli kako je uzrujan istrčao iz toaleta u kojem je bio glumac pa je sud, uzevši sve to u obzir, kao i nalaze sudskih vještaka, donio konačnu presudu”, kaže Kurirov izvor.

Nakon što je slučaj dospio u javnost, brojni kolege glumci uputili su javnu podršku Jevtiću.

Danas objavljeno

14 godina od Tošetove pogibije: I ovaj oktobar nema boju otkako si otišao

Zeljka

Životna ispovijest Dejana Cukića: Svirao violinu i igrao u Zvezdi

Zeljka

Poznati datum i vrijeme sahrane Marka Živića: Komemoracija u matičnom pozorištu glumca

Zeljka

Ostavite komentar