Zvezdi vraćen bod i smanjena novčana kazna za slučaj "Podgorica", Zvezda: Prva velika pobjeda, borba se nastavlja - BIGportal.ba
Košarka Sport

Zvezdi vraćen bod i smanjena novčana kazna za slučaj “Podgorica”, Zvezda: Prva velika pobjeda, borba se nastavlja

Crvenoj zvezdi biće vraćen oduzet bod posle nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti, a biće smanjena i novčana kazna, saznaje B92.

“Crveno-beli” će morati da plate 15.001 evro, umesto prvobitnih 20.000, koliko je iznosila prvobitna odluka Disciplinskog sudije ABA lige.

ABA liga je odluku da vrati bod već potvrdila na sajtu, gde se vidi da je Zvezda trenutno na deobi četvrtog mesta sa FMP-om iskorom 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije.

Žalbeno veće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori.

Tako, klub sa Malog Kalemegdana neće snositi nikakve troškove organizacije utakmice, kao što je bio prvobitni predlog Disciplinskog sudije takmičenja Saše Pavličić-Bekića.

Sada je na Predsedništvu ABA lige da registruje utakmicu i takav ishod očekuje se uskoro, nakon što je Pavličić-Bekić predložio pobedu Budućnosti službenim rezultatom 20:0, a Crvena zvezda zatražila odigravanje nove utakmice u drugom terminu.

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom odluke ABA lige da mu se vrati oduzeti bod i umanji novčana kazna.

Žalbeno veće ABA lige sa 20.000 smanjilo JE kaznu na 15.001 evro, ali i, pored vraćenog boda, preinačilo odluku disciplinskog sudije da snosi troškove utakmice koja je trebalo da se odigra 30. decembra.

Saopštenje “crveno-belih” prenosimo u celosti i bez ikakvih izmena:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je žalbeno veće ABA lige koje broji tri člana, preinačilo u utorak 14.01.2020. godine USLOVNU kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu našem klubu povodom utakmice 13.kola ABA lige Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts.

Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje USLOVNOJ kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA jtd lige u Podgorici!

Žalbeno veće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice.

Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!

Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige.

KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!

KK Crvena zvezda mts će blagovremeno obaveštavati javnost oko svih daljih aktivnosti vezanih za ovaj slučaj.

Danas objavljeno

Lopes: Novak odlučuje šta će dalje sa karijerom

Zeljka

Zverev: Žao mi je što sada ovako govore o Novaku

Zeljka

Australijanci priznali grešku sa Novakom: Ovo je lekcija, duboko žalimo

Zeljka

Ostavite komentar