9. Februara 2022.

Zvezda stala uz trenera Vičevića

Big Portal

Navijači Crvene zvezde su, nezadovoljni dolaskom crnogorskog trenera hrvatske nacionalnosti Mirka Vičevića, razvili transparent “Šiptar, Hrvat, Balija nije moja bratija”.

VSS je osudio ponašanje navijača i najavio pokretanje postupka protiv odgovornih lica, a i Zvezda je stala uz svog novog trenera.

“Poštovani,

BVK Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mestu promoviše olimpijske vrednosti, poštuje statutarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i statutarne odluke vaterpolo kluba BVK Crvena zvezda koje su u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije.

BVK Crvena zvezda je prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpolo sporta koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrednosti i ciljeve BVK Crvena zvezda u narednom periodu.

BVK Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime, se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću javno izvinjavam kao i celokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjanja Mirka Vičevića i BVK Crvena zvezda u medijama u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe.

Navijači koji su izneli svoj protest u toku utakmice mirno su napustili tribine, bez incidenta ili uvreda na račun prisutnih delegata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici BVK Crvena zvezda i VK Šabac”, navodi se u saopštenju Zvezde koje je potpisao direktor Igor Milojević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare