Zvezda se oprostila od Vlaste Velisavljevića - BIGportal.ba
Košarka Sport

Zvezda se oprostila od Vlaste Velisavljevića

Košarkaški i fudbalski klub Crvena zvezda oprostili su se od legende srpskog glumišta i jednog od svojih najvernijih navijača Vlaste Velisavljevića.

Vlasta Velisavljević je danas preminuo u 95. godini života od posledica koronavirusa.

Vlasta je voleo glumu, ali je voleo i Crvenu zvezdu i košarku. I to mnogo. Slobodno se može reći da je i ispisivao istoriju našeg košarkaškog kluba. Bio je redovan na utakmicama u “Pioniru”, imao je sezonsku kartu koju je dobio na poklon od našeg kluba. Dolazio je na utakmice i u dubokoj starosti, u 91. godini je u šali zatražio i da zaigra,a mnogi pamte i legendarnu sliku kada je u izuzetno toploj hali strpljivo čekao dugu ceremoniju da se dodeli pehar kapitenu Branku Laziću nakon osvojene titule prvaka Srbije“, navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda.

Glumio je u velikom broju predstava u JDP, BDP, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru i bio deo nekih od najvećih filmskih ostvarenja naše kinematografije.

Crvena zvezda je sa velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Vlasta Velisavljević. Proslavljeni srpski glumac je bio često gost crveno-belih na stadionu „Rajko Mitić“ i svedočio brojnim uspesima koje je naš klub ostvarivao. Nema sumnje da je Vlasta obožavao Zvezdu, kao i da su svi voleli da vide našeg proslavljenog glumca na tribinama Marakane. Zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će i sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to radio sa tribina“, stoji u saopštenju fudbalskog kluba.

Danas objavljeno

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Australija već počela sa “dočekom” za Noleta, a ovo je najveći argument

Vanja A

Lesor: Zvezda je sljedeća na meti

Vanja A

Ostavite komentar