17. Novembra 2021.

Zvezda opet organizator juniorskog turnira Eurolige

Big Portal

On će i ovoga puta kao i uvek nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.

Turnir će se održati od 25. do 27. februara 2022.godine u Beogradu i biće drugi po redu kvalifikacioni turnir od četiri koja organizuje Evroliga.

“Dobijanjem organizacije ovog turnira 11. put Evroliga je još jednom iskazala ogromno poverenje koje ima u KK Crvena zvezda i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije”, navodi se na sajtu kluba.

Podsetimo, februar je mesec koji tradicionalno iz godine u godinu okuplja najtalentovanije juniore iz svih delova Evrope u Beogradu.

U organizaciji Zvezde, 11. put održaće se juniorski kvalifikacioni turnir.

Iz godine u godinu, ANGT “Marko Ivković” podizao je lestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, koji su kasnije postajali glavni protagnosti u seniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvek radila najbolji mogući posao u organizacionom smislu. O tome govori i podatak da su se u prethodnim godinama menjali gradovi organizatori ovog turnira, ali su Crvena zvezda mts i Beograd uvek tu”, saopštili su iz kluba.

Crvena zvezda je u takmičarsom delu učestvovala na svim dosadašnjim kvalifikacionim turnirima, a osim što ga je osvajala više puta, osvajala je i juniorsku Evroligu (Milano) i dva puta igrala finale (Madrid i Berlin).

Ekipe će kao i svake sezone biti podeljene u grupe A i grupe B a dve najboljeplasirane obezbediće svoje mesto u polufinalu. Osvajač turnira obezbediće svoje mesto na Fajnal ejtu koji se igra u vreme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Osim u Beogradu, ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu (prvi kvalifikacioni turnir 21-23.01.2022), grčkoj Patri (25-27.03.2022) i Varezeu (Italija) od 01.04 do 03.04. 2022.godine.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare