10. Februara 2022.

Zvezda objavila platne razrede: Samo dvojica preko 450.000 eura

Big Portal

Klub sa Malog Kalemegdana je kroz tabele objavio koliko igrača je na godišnjem nivou zarađivalo određene plate, iako nije precizirano sa imenima igrača.

Zvezda je tako obelodanila da su samo dvojica igrača od sezona 2011/2012. zarađivali preko 450.000 evra.

Imajući u vidu ranije izjave prvog čoveka kluba Nebojše Čovića, za jednog od te dvojice se pretpostavlja da je u pitanju Džejms Gist, pošto je Amerikanac navodno imao pola miliona na godišnjem nivou.

Drugi je i danas aktivan član kluba.

Od 110 igrača koji su prošli kroz klub u poslednjih 10 godina, 65 je domaćih igrača i 45 je stranaca, od kojih sedam iz regiona.

Obelodanjeno je i da trener Dejan Radonjić ima između 400.000 i 450.000 evra po odrađenoj sezoni.

“Klub će u narednom periodu kroz nekoliko tabela prezentovati broj igrača koji su nastupali za KK Crvena zvezda, tabelu sa ugovorima, kategorijama i visinom zarade igrača (uz određena ograničenja i poštovanje privatnosti lica na koje smo obavezni), troškove i prihode kluba u prethodnoj deceniji, ali i visine budžeta kluba kroz sezone, u kojima će se jasno videti udeo i učešće Republike Srbije, grada Beograda, sponzora, prihodi i rashodi od prodaje sezonskih i dnevnih karata…

Prve dve tabele koje prezentujemo javnosti i našim navijačima su “tabela sa rasponom naknada za igrače i tabela sa rasponom naknada za stručni štab KK Crvena zvezda” od sezone 2011-2012 zaključno sa 31. 12. 2021. godine, 10 i po sezona.

U svakoj koloni na dve tabele (jedna za igrački pogon, druga za stručni štab) nalazi se vrlo precizno objašnjenje o broju igrača koji su nastupali te sezone, kao i raspon vrednosti njihovih naknada po sezonama, kao i za stručni štab”, stoji na zvaničnom sajtu Zvezde..

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare