Zvezda obilježila 28. godišnjicu Barija: "Da se ponovi u skorijoj budućnosti" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Zvezda obilježila 28. godišnjicu Barija: “Da se ponovi u skorijoj budućnosti”

Fudbalski klub Crvena zvezda koktelom na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu obeležio je 28 godina od osvajanja titule prvaka Evrope.

“Imam tu sreću da govorim o ovom uspehu Crvene zvezde. Znam da je sada mnogo teže da ponovimo taj uspeh, ali bih voleo da se dogodi jednog dana u skorijoj budućnosti. To nikako ne može da bude imperativ, ali je sportski nadati se da ćemo jednom opet biti prvaci Evrope”, rekao je počasni predsednik kluba Dragan Džajić.

Zvezda je 29. maja 1991. godine u Bariju posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca u finalu pobedila Olimpik iz Marseja i tako osvojila trofej namenjen prvaku Evrope.

Darko Pančev je golom iz penala u petoj penal seriji stavio tačku na triler tokom kojeg je i golman i kapiten Stevan Dika Stojanović odbranio udarac Amorosu sa bele tačke.

Klub je organizovao koktel na kojem se okupio veliki broj legendi kluba, nekadašnjih Zvezdinih fudbalera, kao i prijatelja kluba. Prisutnima se pored Džajića, obratio i Svetozar Mijailović.

Mijailović još jednom je podsetio koliko je veliki značaj uspeha koji je ostvaren pre skoro tri decenije.

“Lepo je sećati se lepih vremena. Veliki uspeh iz 1991. godine služi kao inspiracija svima u klubu, da teže tom cilju. Zato je i značajno obeležavanje 28. godišnjice od osvajanja titule evropskog prvaka. Želim da se svi zajedno radujemo novim uspesima”, naglasio jeMijailović.

Danas objavljeno

Đere “ispustio” Tima

Vanja A

Skariolo o Teodosiću

Vanja A

Jokić upitan o penziji: To je cilj

Vanja A

Ostavite komentar