Zvezda i ABA liga spor rješavaju vansudskim poravnanjem - BIGportal.ba
Košarka Sport

Zvezda i ABA liga spor rješavaju vansudskim poravnanjem

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu.

Iz tabora crveno-belih smatraju da su timovi shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca i što su na osnovu toga doneli odluku sa se sezona u ABA ligi ne nastavi.

“KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je takmičarska sezona 2019-2020 u ABA ligi otkazana, odlučeno je na Skupštini regionalnog takmičenja koje je održano putem video konferencije. Na Skupštini ABA lige učestvovali su svi klubovi regionalnog takmičenja, a najvažnija odluka sa ovog sastanka je da se takmičarska sezona koja je prekinuta nakon nekompletnog 21. kola polovinom marta i bez plej ofa otkazuje – bez šampiona i bez ispadanja klubova u sezoni koja je otkazana zbog virusa pandemije Covid-19”, navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Iz Crvene zvezde navode da je ova odluka donešena na glasanju velikom većinom klubova (8-2) i da je u potpunom standardu i saglasju sa odlukom koju je donela Evroliga u ponedeljak o otkazivanju sezone zbog “više sile” odnosno pandemije.

“Velikom većinom glasova (8-2) odlučeno da ce ABA liga biti proširena u takmičarskoj sezoni 2020-2021 sa dva kluba putem specijalne pozivnice “wild card-a”. KK Crvena zvezda iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca. U novim okolnostima, klubovi će imati dovoljno vremena da se pripeme za novu sezonu koja će biti prepuna izazova u situaciji u kojoj su svi klubovi i liga pretrpeli veliku štetu, ali i koje čeka velika neizvesnost zbog pandemije virusa Covid-19 koja još uvek nije završena”, stoji u saopštenju .

“Advokatska kancelarija KK Crvena zvezda i advokatska kancelarija ABA lige sačiniće sporazum o vansudskom poravnanju u vezi tužbe koju je KK Crvena zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb, a u skladu sa odlukama Skupštine ABA lige kojim je naloženo da se pravno u potpunosti urede normativna akta ABA lige, i po usvajanju ista redovno ažuriraju. O daljim koracima KK Crvena zvezda će obaveštavati javnost u narednim danima”, zaključeno je u saopštenju crveno-belih.

Danas objavljeno

Ksenofobija, genocid, agresija, Rusija – pismo s tzv. Kosova o Srbiji

Zeljka

FIFA pokrenula postupak protiv Srbije – sporna zastava “Nema predaje”

Zeljka

Mbape poslao Francusku u osminu finala!

Zeljka

Ostavite komentar