Zvezda devedesetih hvali epidemiologa: Napravio pjesmu u njegovu čast - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zvezda devedesetih hvali epidemiologa: Napravio pjesmu u njegovu čast

Pohvale švedskom načinu borbe protiv pandemije koronavirusa stigle su i u vidu pesme. Za to je zaslužan Dr Alban, zvezda dens muzike devedesetih.

Dr Alban je pohvalio Andersa Tegnela, švedskog epidemiologa koji je najzaslužniji za model “bez zatvaranja”, kojim se ova zemlja borila protiv pandemije.

On u obradi jednog od svojih hitova peva “Zdravo, Švedska, slušajte Tegnela; On je pouzdan, postojan i razuman; Odrasli smo, slušajmo preporuke; Zajedno možemo da se borimo protiv opasnosti”.

Pravo ime Dr Albana je, inače, Alban Uzoma Nvapa. On ima 62 godine, a njegov najpoznatiji hit je pesma “It’s My Life”, iz 1992. godine.

U ovoj verziji sa izmenjenim tekstom, Alban peva o “deset odraslih Šveđana” koji nisu poštovali preporuke, pa je na kraju “ostao samo jedan”.

O “švedskom modelu” se dosta govorilo dok se ceo svet borio protiv koronavirusa, zbog toga što je dosta odudarao od većine zemalja. Jedni su ga hvalili, a drugi su smatrali kako to nije dobar način organizacije. Najžešće kritike bile su upravo u samoj Švedskoj.

Danas objavljeno

Lejdi Gaga pokušala neprimjetno da uđe na svoj koncert: Na stajlingu bi joj “pozavidjeli” i junaci Matriksa

V.R.

10 nevjerovatnih činjenica o Estoniji

V.R.

Alpski glečeri nestaju – niko ne zna šta se “krije” ispod njih

V.R.

Ostavite komentar