25. Maja 2022.

Zverev: Izgubio sam mnogo kose, ali riješio sam da se borim

Big Portal

Tri sata i 35 minuta igre u pet setova i potpuni preokret protiv Sebastijana Baesa iz Argentine, 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5.

Posle meča rekao je da mu je bilo jako teško, ali da nije pomislio na predaju.

Ja sam taj koji je gubio kosu u meču, to nije lepo, ali to je najgori mogući osećaj koji možete da imate na terenu. To je situacija u kojoj je sada Baes, ja sam mu to rekao. Na kraju sam ja imao taj osećaj, servirao sam i ja u jednom velikom meču za trijumf, vodio 2:0, a onda sam izgubio. Godinu dana kasnije imao sam šest titula. On je odličan teniser, od njega treba mnogo očekivati“, kaže Zverev.

Čini se da je Zverev proigrao tek na 6:2, 4:2 za protinika.

Prosto sam morao bolje da igram. probao sam da se borim, u tim trenucima znate da ne možete da igrate idealno svaki meč, zato treba da dobijate i ovakve mečeve da bi se desile dobre stvari. Nisam dobio set, znao sam da ga neću dobiti ali sam pronašao ritam. Naravno da sam srećan što sam još na turniru“, dodao je Saša.

Našalio se da je već planirao da ide na odmor.

Planirao sam da odem na odmor, već sam mislima bio u Monaku, da odem tamo, razmišljao sam o plaži. Ipak, ne možete mnogo, morate da pronađete način kako da se izvučete, da prođete kroz duel. Pričamo o toj mentalnoj snazi, o tim najvećim igračima, Rafa, Rodžer i Novak uvek pronađu rešenje u tim ključnim trenucima. Nikad neću biti na njihovom nivou, odmah da kažem, ali pokušavam da ih u nečemu sledim“, poručio je Zverev.

Na kraju je na meč lopti za Baesa rešio da servira u forhend stranu protivnika, koja mu je jača.

Nekada se i kod najboljih forhend igrača ruka malo stegne. Kada ka njima ide servis od 210 ili 215 na sat, onda je velika šansa da pogreše. Smatrao sam da će pogrešiti, uradio je to. Da nije, onda bi bilo sve gotovo“, zaključio je Zverev.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare