Zvanično: Vimbldon otkazan! - BIGportal.ba
Sport Tenis

Zvanično: Vimbldon otkazan!

Ovogodišnje izdanje Vimbldona, koje je trebalo da bude održano u prvoj polovini jula, otkazano je zbog pandemije koronavirusa, objavili su organizatori.

To je prvi put od Drugog svetskog rata da je to takmičenje otkazano.

To je trebalo da bude 134. izdanje najvećeg turnira na svetu, ali će ono biti održano od 28. juna do 11. jula naredne godine.

Vimbldon je otkazan prvi put od II svetskog rata, a samo je poslednji u nizu sportskih događaja koji je pretrpeo takvu sudbinu. Dva najveća dešavanja koja su bila zakazana za predstojeće leto – Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo u fudbalu pomereni su za 2021. godinu.

Prethodno je Rolan Garos odložen, a najavljeno je da će drugi Gren slem sezone biti održan od 20. septembra do 4. oktobra. Za sada se ništa ne zna za US Open, koji je zakazan za početak septembra.

Teniska sezona je trenutno pauzirana, a prethodno je najavljeno da neće biti nastavljena do juna, uz nadu da bi turniri na travi mogli da budu odigrani po planu. Međutim, pošto je Vimbldon otkazan postoji mogućnost da se sezona nastavi tek u julu, u najboljem slučaju.

Prvenstveno smo mislili na zdravlje i bezbednost svih onih koji zajedno omogućavaju da se Vimbldon održi – javnost u Ujedinjenom Kraljevstvu i posetilaca iz celog svega, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, radnika i lokalnih stanovnika, kao i našu širu odgovornost u naporima društva da se izbori sa globalnim izazovom i naš način života“, stoji u saopštenju organizatora Vimbldona.

U saopštenju se dodaje da će pomoći svima na koje je uticala odluka o otkazivanju najvećeg turnira na svetu, od tenisera koji bi igrali na njemu do onih koji bi radili tokom te tri nedelje.

Danas objavljeno

Bez Evropljanki u polufinalu Svjetskog prvenstva

Vanja A

“Piksi ima neku magiju, Portugalci nas se plaše”

Vanja A

Fjuri poručio Džošui: Ako si muškarac, pristaćeš

Vanja A

Ostavite komentar