3. Juna 2019.

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Big Portal

Prije nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.

Prije nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa. To je zato što je aplikacija koristila enkripciju kako bi zaštitila poruke koje se šalju između uređaja pre nego što je to danas postalo standard u aplikacijama za razmenu poruka.

BBM servis je bio i ekskluzivan za BlackBerry uređaje za koje pretpostavljamo i da je pomogao u prodaji uređaja kompanije u to vreme. Međutim, uvođenjem novih servisa za razmenu poruka, BlackBerry Messenger je izgubio svoju privlačnost tokom godina, zbog čega nije iznenađujuće saznanje da se aplikacija gasi.

Kao što je ranije obećano, aplikacija je ugašena 31. maja 2019. godine, što znači da korisnici do sada ne bi trebalo da imaju pristup servisu. Kako su objavili iz kompanije, „Danas je poslednji dan korišćenja BBM-a. Hvala vam na podršci i uspomenama koje ste stvorili zajedno sa BBM-om. Kao alternativu, možete koristiti BBM Enterprise.“

Malo je šteta da se BlackBerry Messenger ugasi nakon deset godina i više, ali pretpostavljamo da je to način na koji industrija funkcioniše. U međuvremenu, Google radi na poboljšanoj verziji Android Messages-a.

Izvor: Ubergizmo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare