3. Novembra 2022.

Zvanično predstavljen prvi Wi-Fi 7 ruter

Big Portal

TP-Link kaže da je predvodnik razvoja Wi-Fi 7 tehnologije i da će demonstrirati prednosti i mogućnosti ove vrhunske tehnologije. Navedenog datuma, TP-Link će predstaviti nekoliko mrežnih uređaja opremljenih najsavremenijom Wi-Fi 7 tehnologijom, prenosi MyDrivers.

IEEE 802.11be

Wi-Fi 7 je u skladu sa IEEE 802.11 specifikacijama i objaviće novi revidirani standard IEEE 802.11be, koji je naslednik Wi-Fi 6/6E. U poređenju prilikom prelaska sa Wi-Fi 5 na Wi-Fi 6, nadogradnja donosi samo ograničeno unapređenje brzine bežične mreže, jer su u fokusu tada bila neka druga unapređenja, sada pak prelazak sa Wi-Fi 6 na Wi-Fi 7 ponovo u fokus stavlja brzinu, sa vrednostima prenosa podataka do fantastičnih 40 Gbps.

Poređenja radi trenutno najbrži interfejs za prenos podataka sa eksternih memorijskih medija, kao što je Thunderbolt 4, ostvaruje brzine od 40 Gbps, pa su mnogi skloni tvrdnji da Wi-Fi 7 može u potpunosti da zameni žičani interfejs.

WiFi_7_standard.jpg

Štaviše, kao standard nove generacije, Wi-Fi 7 ne samo da poboljšava brzinu prenosa, već donosi i mnoga druga unapređenja, uključujući širi opseg kanale komunikacije, efikasniju CAM modulaciju, višestruke i prilagodljive konekcije ka klijent uređajima, itd.

U martu ove godine, Qualcomm je najavio lansiranje najnaprednijeg Wi-Fi i Bluetooth bežičnog rešenja na svetu „FastConnect 7800“, koje je prvo komercijalno rešenje za Wi-Fi 7 na svetu i najbrži Wi-Fi proizvod do sada.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare