Zvanični Tviter nalog američke Strateške komande izazvao je paniku kada je ovog vikenda podelio tvit prepun halabuke! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Zvanični Tviter nalog američke Strateške komande izazvao je paniku kada je ovog vikenda podelio tvit prepun halabuke!

Ako postoji jedan Tviter nalog za koji želite da budete u sigurnim rukama, to je onaj koji pripada agenciji odgovornoj za zaštitu američkog nuklearnog arsenala

Ako postoji jedan Tviter nalog za koji želite da budete u sigurnim rukama, to je onaj koji pripada agenciji odgovornoj za zaštitu američkog nuklearnog arsenala.

Nuklearna bomba

Naravno, postoji velika razlika između pritiska na „tviteru“ i pritiska na dugme koje bi potencijalno moglo da digne u vazduh svet, ali ipak je dobro znati da odgovorni znaju šta rade.

Korisnici Tvitera počeli su da ispituju agenciju nakon što je podelila bizaran tvit koji je glasio: ‘; l ;; gmlkzssav.

Tvit je ubrzo izbrisan i agencija je izdala izvinjenje u kojem je tražila od korisnika da ‘zanemaruju’ prethodni post. Ali šta je značilo ‘; l ;; gmlkzssav’?

Da li je to mogao biti neki tajni kod vezan za nuklearno oružje ili znak hakera? Pa, možda u nekoj drugoj situaciji. Ovom konkretnom prilikom zapravo se igralo samo dete.

U pokušaju da sazna više detalja o tvitu, The Daili Dot je USSTRATCOM-u podneo zahtev Zakona o slobodi informacija (FOIA). Kao odgovor, službenik agencije FOIA otkrio je da je menadžer Tvittera na trenutak ostavio svoj računar bez nadzora i njegovo malo dete odlučilo je da iskoristi situaciju.

U izjavi, agencija je objasnila:

Menadžer Tviter menadžer, dok je bio u statusu rada na daljinu, trenutno je ostavio Tviter nalog Komande otvorenim i bez nadzora. Njegovo vrlo malo dete iskoristilo je situaciju i počelo da se igra i nažalost i nesvesno postavilo tvit.

Agencija je takođe uveravala da se nije dogodilo „apsolutno ništa podlo“, pa još uvek ne moramo da brinemo o slučajnom puštanju koda za nuklearno lansiranje.

Alo.rs

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar