29. Decembra 2022.

Zvaničan početak suđenja Zeljkoviću 6. februara

Big Portal

Sanja Tadić Stojisavljević, republički javni tužilac, tako je najavila saslušanje 70 svjedoka i pet vještaka i objasnila da će za njihovo ispitivanje biti potrebna 93 časa. Tužilac je podsjetio da je to bilo vrijeme za koje su svjedoci ispitani i tokom istrage.

Osim svjedoka tužilaštvo će tokom sudskog procesa izvesti i preko 2.400 materijalnih dokaza protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS i ostalih optuženih za milionsku zloupotrebu u postupcima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Osim Zeljkovića optužnicom su obuhvaćeni i Saša Marković, Slavko Bojić, Sani Crljić i Dragan Dubravac.

Na današnjoj stautsnoj konferenciji odlučeno je da će suđenje biti ponedeljkom, a zvaničan početak je 6. februara sljedeće godine.

Na prvom ročištu osim čitanja optužnice i uvodnih riječi biće saslušan svjedok Dragan Obradović iz IZJZ. Njegovo saslušanje u istrazi je trajalo pet časova.

Za izvođenje svih dokaza tužilaštvu je kako su objasnili potrebno oko 15 ročišta.

Odbrana optuženih sa druge strane nije željela otkrivati svoje karte, što je uobičajeno, već će se o svojim svjedocima i dokazima detaljnije izjasniti nakon što tužilaštvo izvede sve dokaze.

(Srpskainfo Foto: Nikola Morača/Ringier)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare