Žvaka: Najveći neprijatelj vaših…trbušnjaka?! - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Žvaka: Najveći neprijatelj vaših…trbušnjaka?!

Stjuart Mekdžil, profesor biomehanike kičmenih mišića na Univerzitetu Voterlo u Ontariju, curlup smatra jednom od tri najvažnije vježbe za cijelo jezgro (uz letećeg psa i bočnog mosta), ali napominje da vas dvije greške mogu koštati upropašćenih mišića trbušnjaka i vrata. Osnovna ideja kod izvođenja pregiba trupa jeste da stvorite tenziju u trbušnim…

Stjuart Mekdžil, profesor biomehanike kičmenih mišića na Univerzitetu Voterlo u Ontariju, curlup smatra jednom od tri najvažnije vježbe za cijelo jezgro (uz letećeg psa i bočnog mosta), ali napominje da vas dvije greške mogu koštati upropašćenih mišića trbušnjaka i vrata.

Osnovna ideja kod izvođenja pregiba trupa jeste da stvorite tenziju u trbušnim mišićima i onda da podignete glavu i ramena sa poda. Međutim, mnogi to rade pogrešno.

ZADRŽAVANJE U GORNJOJ POZICIJI

Jedan od prvih savjeta Mekdžila jeste da se zadržite u poziciji curlupa dok brojite do 10, pa da se opustite i tako da ponovite 6 puta. Ovo će biti vaša prva serija, koja će trajati oko minut vremena, a sve zavisi koliko brzo brojite do 10. Odmorite se 20 sekundi, uradite drugu seriju sa brojanjem do 4, pa još jednu sa brojanjem do 2.

U studiji,koja je objavljena 2015.godine u časopisu Journal of Strenght and Conditioning Research, Mekdžil i njegovi saradnjici su upoređivali dva programa treninga za jezgro i došli su do zaključka da su bolje rezultate davali principi zadržavanja u određenoj poziciji 10 sekundi nego program treninga sa uobičajenim serijama i ponavljanjima.

“Zadržavanje u poziciji 10 sekundi je način da izgradite izdržljivost bez umaranja”,kaže Mekdžil.

Vidjećete, kada budete svaki pregib trupa uradili sa zadržavanjem od 10 sekundi, ubrzo ćete prestati da osjećate trbušnjake i počećete da osjećate mišiće vrata.

MH.rs

Danas objavljeno

Starinski rolat sa džemom bolji od štrudle

Zeljka

Probajte svako jutro različit obrok sa 9 namirnica i riješite problem sa odlaskom u toalet

Zeljka

Kako pravilno kiseliti kupus

Vanja A

Ostavite komentar