30. Novembra 2022.

ZTE predstavio Axon 40 Ultra Space Edition

Big Portal

ZTE Axon 40 Ultra Space Edition je moguće dobiti u dvije konfiguracije, s 12 GB RAM-a i 512 GB memorije te 18 GB RAM-a i 1 TB memorije. Riječ je o nasljedniku slične prošlogodišnje verzije koja je bila bazirana na modelu Axon 30 Ultra.

Kao što se može vidjeti, dizajn je nešto drugačiji od standardnog modela Ultra. Stražnji stakleni panel je zamijenjen keramičkim, a ZTE je promijenio i modul kamere. Umjesto diskretnog ispupčenja sada se modul elegantno “stapa” sa stražnjim panelom. Keramika je izrađena u specijalnom kalupu kako bi se dobila posebna tekstura površine.

Kao i standardni model Ultra, Space Edition također ima sigurnosni čip koji je razvila kompanija ZTE. Ovaj čip je prošao nacionalno komercijalno enkripcijsko testiranje te je dobio tri velika međunarodna certifikata za sigurnost i privatnost.

Mobitel je uglavnom isti kao i standardni, dobio je 6,8-inčni AMOLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz, ispod kojeg je nalazi selfie kamera od 16 MP. Pokreće ga Snapdragon 8 Gen 1 procesor, dok ga napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh koja sada podržava 80W punjenje. Nazad su tri senzora od 64 MP, odnosno široka, ultraširoka i periskopska kamera.

Prednarudžbe se primaju, a isporuke se očekuju od 6. decembra. Model s 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije košta 795 eura, dok je za model s 18 GB RAM-a i 1 TB memorije potrebno izdvojiti 1.035 eura.

Specijalno izdanje dolazi i sa zaštitnom maskom koja odgovara novom dizajnu modula kamere.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare