Zračenje mobilnog telefona nije jedino koje šteti našem zdravlju - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Zračenje mobilnog telefona nije jedino koje šteti našem zdravlju

Korišćenje mobilnog telefona samo 15 minuta dnevno je štetno za zdravlje. Držanje ovakvog uređaja blizu tijela takođe je štetno zbog velike količine radijacije. Zato je spavanje blizu mobilnog telefona izuzetno opasno, ali nije jedino.

Veliki deo zračenja zapravo dolazi iz utičnice. Do radijacije iz utičnice dolazi zbog povezanosti utičnice sa celokupnim mrežnim sistemom kuće. Čak i ako ništa nije spojeno u utičnicu, ona sama proizvodi velike količine radijacije koja je štetna za zdravlje.

Kada je sa utičnicom spojen neki uređaj, zračenje je dvostruko jače nego dok je uređaj samostalan.

Rendgen je najčešća radiološka i zdravstvena analiza koja se zapravo sastoji od samog zračenja. Ali rendgen sam po sebi ne zrači toliko koliko zrače druge radiološke analize. Zbog njegova malog zračenja sasvim je sigurno i nekoliko puta godišnje ići na rendgenski pregled ako za to postoji medicinski razlog.

Iako se smatra da mobilni telefoni najviše zrače, zapravo su utičnice te koje imaju najveći nivo radijacije i najštetnije su za zdravlje. Kako biste smanjili zračenje utičnica, isključite sve uređaje koje ne koristite, isto uradite i tokom noći.

Izvor. N1

Danas objavljeno

EMA: Vakcine ne izazivaju komplikacije kod trudnica

Vanja A

Ljut je ali pomaže kod prehlada, jača memoriju i imunitet

Vanja A

Pileća džigerica u suvom vratu

Vanja A

Ostavite komentar