5. Decembra 2021.

Zovu je otvorena ili lažna: Neobična posna sarma bolja od klasične

Big Portal

Potrebno je:

1 manja glavica kiselog kupusa

500 gr ribe po želji

1 glavica crnog luka

100 gr pirinča

1 glavica crnog luka, slatka mlevena paprika

tucana ljuta, so, biber ulje

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Kupus iseći na rezance. Ukoliko je preterano kiseo, trebalo bi ga oprati u hladnoj vodi. Nakon toga, potopite kupus, dodajte ulje, pa dinstajte oko 30 min.

2. Dodati crvrenu mlevenu i tucanu ljutu papriku, biber i lovorov list. Obariti ribu i očistiti od kostiju. Ispržiti glavicu crnog luka, dodati malo crvene mlevene paprike, biber, so, pa u to staviti očišćenu ribu. Promešajte sastojke.

3. Oprati pirinač pa ubaciti . Beli luk očistiti i iseckati, pa pola staviti u ribu a pola u kupus. U zemljani sud, može i šerpa, sipati pola kupusa, pa istresti ribu odozgo. Nakon toga, prekriti rubu sa ostakom kupusa. Potom bi trebalo da poravnate sastojke, pa sipajte dve čaše vode.

Zapeći u rerni oko 50 min. na 220 stepeni

Opširnije u video-prilogu:

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare