Zovu je "najduže noge Sibira"; ova ljepotica smatra da u istezanju nema ograničenja - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Zovu je “najduže noge Sibira”; ova ljepotica smatra da u istezanju nema ograničenja

“Kad me nešto nervira pa me i počne da ‘trese’, isključim telefon, uključim tihu muziku, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše”.

Kako zdrav život danas postaje norma, bavljenje sportom ne mora da bude dosadno. Dokaz tome je i Ana Davidova, prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačica studija za istezanje u Irkutsku, koju mnogi zovu “najduže noge Sibira”. U svom studiju nudi četiri vrste treninga, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje.

Tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema i da odgovara gotovo svim osobama. Ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava povrede i donosi emocionalno blagostanje.

Takođe, smatra da vežbe istezanja i treninzi pomažu i kod stanja psihičkih blokada. Nije reč samo o fizičkoj dobrobiti koje možete imati od praktikovanje vežbi koje Ana podučava, već uz pomoć dubokog istezanja možete da poboljšate i psihičko stanje.

“Preko tela komuniciramo sa svojom dušom. Vežbanjem mišića i ligamenata oslobađamo se emocionalnog stresa. Ponekad, kad me nešto nervira pa me i počne da ‘trese’, isključim telefon, uključim tihu muziku, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše. Nakon toga već mogu doneti nekakvu adekvatnu odluku”, objašnjava Ana.

Ističe kako je za trenera ove vrste sporta izuzetno važno da znamo korektno da komuniciramo, i poznajemo tehniku izvođenja vežbi. A ključno je, kako kaže, emocionalno i psihički raditi s učenicima.

“Treneri moraju da budu superprofesionalci u svom području, koji moraju apsolutno da razumeju sve vezano uz istezanje. A nužno je i da su sportisti”, kaže.

Ispunjen, zdrav način života jeste bavljenje sportom i aktivnostima koja vam ne samo da pomaže da zategnu telo, već pomaže da se misli dovedu u red. Da sport može biti kul, jednostavan i deo užurbanog života dokaz je ova lepotica, prenosi IrkutskMedia.

Danas objavljeno

Preminuo glumac Rej Liota

M.

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Ostavite komentar