Zoran Milanović biće zvanično inaugurisan - BIGportal.ba
Region Vijesti

Zoran Milanović biće zvanično inaugurisan

Peti po redu izabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović biće danas zvanično inaugurisan na novu dužnost.

Za razliku od prethodnih inauguracija, Milanović će zakletvu položiti na skromnoj ceremoniji na Pantovčaku.

Kako je ranije najavljeno ceremoniji će prisustvovati 39 zvanica, među kojima je odlazeća predsednica Kolinda Grabar Kitarović i članovi Milanovićeve porodice.

Grabar Kitarović je pre pet godina kao prva žena na čelu hrvatske države inaugurisana na crvenom tepihu na pozornici posebno postavljenoj za tu priliku na centralnom zagrebačkom Markovom trgu.

Ceremoniju je tada svojim nastupom upotpunio veličao pevač Marko Perković Tompson pesmama u kojima se veličaju ustaštvo i zločini pripadnika NDH.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, dan uoči inauguracije bili su poznati svi detalji ove ceremonije. Zvanice će ući na glavni ulaz, a Grabar Kitarović sa platoa na kojem će biti postrojena svečana Počasno-zaštitna jedinica.

Za Grabar-Kitarović će biti postavljen crveni tepih, a prema saznanjima lista ceremoniji će prisustvovati i njen suprug Jakov koji je, kako kažu, u poslednjem trenutku ušao u protokol.

S prvim radnim danom na Pantovčaku, u sredu 19. februara, Milanović treba da potpiše Odluku o Kabinetu predsednika, a novi tim moraće da promeni sve službene pečate i obrasce koji su u mandatu Kitarovićeve bili u ženskom rodu.

Inače, ukupan budžet za Kabinet predsednika u ovoj godini iznosi 39,7 miliona kuna.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Uhapšen Marko Munjiza zbog sumnje da je ucjenjivao direktora IRB-a

M.

Postepena promjena uslova za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Sarajevo je jutros drugi najzagađeniji grad na svijetu

M.

Ostavite komentar