Zoran Marjanović konačno pred sudijom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zoran Marjanović konačno pred sudijom

Zoran Marjanović, okrivljeni u slučaju ubistva pjevačice Јelene Krsmanović, konačno će se danas, poslije tri i po godine od smrti pjevačice, naći pred sudijom gdje bi trebalo da iznese svoju odbranu.

Suđenje Zoranu Marjanoviću zbog optužbi da je 2. aprila 2016. godine ubio svoju suprugu, pjevačicu Јelenu Krsmanović u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, konačno će početi danas pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem ročištu predviđeno je da se optuženom pročita optužnica, ali i da Marjanović ispriča šta se dešavalo tog kobnog dana.

Posljednji put on je o ubistvu svoje supruge govorio 15. septembra 2017. godine, kada je uhapšen pod sumnjom da je on bio taj koji je Јelenu Krsmanović udario devet puta u glavu i tako je ubio.

Ipak, saslušanje Zorana Marjanovića pred sudskim vijećem tek je prvi korak do presude za ubistvo pjevačice.

Pjevačica Јelena Krsmanović ubijena je prije tri i po godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči sa čak devet udaraca u glavu. Motiv zločina do sada nije utvrđen.

U narednom periodu očekuje nas proces u kojem će biti saslušano na desetine svjedoka, ali isto tako biće izvedeni i dokaza koji bi sudu ukazali na sve detalje i činjenice slučaja, a prije svega dokazali krivicu okrivljenog Marjanovića.

Tako će se pred sudijom pojaviti svjedoci koji su saslušani pred tužilaštvom: od članova porodice Marjanović, preko poznanika pjevačice i njenog supruga koji bi trebalo da govore o odnosu dvoje supružnika, pa sve do mještana Crvenke koji su tog 2. aprila 2016. godine bili na nasipu u Crvenki u vrijeme ubistva pjevačice.

Pored saslušanja svjedoka, sud će izvesti i niz dokaza koje su tužilaštvo, ali i odbrana Marjanovića predložili. Tako će na suđenju biti uvida u izvještaj sa mjesta gdje je tijelo pjevačice pronađeno, u obdukcioni nalaz, ali i u nalaze i mišljenja vještaka koja su ukazala na opravdanu sumnju da je učinilac stravičnog ubistva u Crvenki Zoran Marjanović.

Među dokazima koji će biti izvedeni biće i uvida u snimke sa bezbjednosnih kamera s autobusa 104, ali i sa jedne porodične kuće u Crvenki koja gleda na nasip.

U sud će biti pozvani i vještaci koji bi trebalo da objasne do detalja sve vezano za vještačenja koja su obavili i šta je njima utvrđeno. Samim tim, koliko će suđenje decenije trajati nije izvjesno.

Podsjećanja radi, na pripremnom ročištu koje se održalo u septembru okrivljeni za ubistvo pjevačice negirao je da je ubio svoju suprugu.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, tužilaštvo i odbrana nisu mogli da se dogovore oko prijedloga da li saslušati sve svjedoke koji se pominju u optužnici ili samo pročitati njihove iskaze koje su dali u tužilaštvu. Iz tog razloga sud je donio odluku da se svi svedoci pozovu i ispitaju tokom trajanja suđenja.

Advokati Marjanovića predložili su sudu dokaz o porijeklu Јelenine krvi koja je pronađena na zadnjem sjedištu mercedesa, a za koju vještak nije mogao da odredi od kada datira.

Oni su, kako je Blic pisao, sudu priložili fotografiju kojom žele da dokažu da krv iz mercedesa datira još odranije, mnogo prije ubistva pjevačice.

I odbrana i tužilaštvo usaglasili su se da malu Јanu, kćerku pjevačice i Zorana, nije potrebno ponovo saslušavati, već da se njen iskaz tokom suđenja samo pročita.

Marjanoviću prijeti do 40 godina zatvora zbog teškog ubistva

Optužnica protiv Marjanovića tereti ga da je svjestan težine djela, da je namamio svoju suprugu da siđu sa nasipa, a zatim je metalnim predmetom više puta udario u glavu. Pjevačici je udarcima polomljena lobanja i ona je preminula. Prije smrti, kako je utvrđeno obdukcijom, ona je udahnula vodu iz kanala.

Zbog ovog zločina, ukoliko se na sudu dokaže da je on počinilac, Marjanoviću prijeti i do 40 godina zatvora, koliko je zaprijećeno zakonom za teško ubistvo koje mu se stavlja na teret. Inače, Marjanović je potvrđivanja optužnice dočekao na slobodi.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

M.

Rab: Velika Britanije želi da se smanje tenzije sa EU

M.

U Srpskoj jedan smrtni slučaj, koronom zaraženo još šest osoba

M.

Ostavite komentar