Zoranu Marjanoviću 40 godina robije za ubistvo supruge Jelene - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Zoranu Marjanoviću 40 godina robije za ubistvo supruge Jelene

Viši sud u Beogradu donio je danas presudu kojom je Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo supruge,pjevačice Jelene Marjanović.

Sud je izrekao prvostepenu presudu nakon više od šest godina od ubistva.U završnoj riječi postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda tražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.Tužilaštvo je ocijenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim riječima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.
Marjanović se tada izjasnio da se pridružuje završnim riječima svojih advokata i da nema šta da doda.

Na presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će donijeti pravosnažnu presudu.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Marjanović je optužen da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maljoletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar