Zoran Dašić Daša o novom albumu grupe "Legende" i radu u pandemiji - BIGportal.ba
Ex Yu

Zoran Dašić Daša o novom albumu grupe “Legende” i radu u pandemiji

Kako se stvara i izvodi muzika iz duše, ona uz koju se veseli, ali i plače, godinama nam dokazuje beogradska grupa “Legende”.

Nakon razlaza s dugogodišnjim pjevačem i čovjekom koji je bio zaštitno lice “Legendi” Ivanom Milinkovićem, njihovi obožavaoci postavljali su brojna pitanja, a odgovor je na jedno bio jasan – “Legende” će nastaviti s radom.

Da je tako, dokazuje i nedavno objavljeni dvadeseti studijski album pod nazivom “2020”. Novi muzički materijal grupe donosi 12 pjesama, prepoznatljiv stil i muzički izraz grupe, ali i novu energiju u vidu novog vokala, koji su obožavaoci odlično prihvatili. Naime, već godinu i po u sastavu djeluje pjevač Nikola Zekić.

Zoran Dašić Daša, osnivač i autor svih tekstova “Legendi” kroz 32 godine postojanja grupe, naveo je da, kao i do sada, na albumu ima pjesama za svačiji ukus, od narodnih, meraklijskih do balada, koje naginju ka pop muzici sa izrazito naglašenim tekstovima.

“Sedam pesama smo ekranizovali i one su dostupne za slušanje i gledanje na našem YouTube kanalu i zvaničnoj Facebook stranici grupe, gde se svi oni koji nas vole i prate naš rad mogu upoznati sa svim novostima u našem radu. Imamo nameru da ekranizujemo sve pesme sa CD-a, jer se danas muzika i gleda, ne samo sluša”, kaže Daša.

Tako su na albumu “2020” svoje mjesto našle “Ako mora”, “Onih dana”, “Đerdan”, “Vino pijem”, “Dal će iko da me pomene”, “Stani, zoro”, “Sto godina” i “Ti nisi tu”, a na preporuku izdavača uradili su i nove verzije ranije objavljenih pjesama.

To su pjesme “Ne pitaj”, “Sjaj od plamena”, “Reci da l’ je to ljubav” i “Molitva”. Sve četiri pjesme su različitog žanra, tako da slušaoci i poklonici rada “Legendi” mogu da se uvjere da se novi pjevač odlično i tu snašao i fantastično iznio i ove numere.

“Legende” s novim pjevačem Nikolom Zekićem nastavljaju putem uspjeha i obećavaju nove svijetle trenutke po mišljenju brojnih muzičkih kritičara i kolega. U toku korona zatišja članovi grupe koriste priliku da promovišu nove pjesme i novog pjevača, a publiku navikavaju na novo poglavlje grupe.

“Nikola Zekić se odlično uklopio i grupa je nastavila svoj rad sa željom da ova bajka i dalje traje, a ovo bi se zaista moglo nazvati bajka. Sve one lepe stvari koje su nam se dešavale za ovih 32 godine rada, nastupi u najelitnijim prostorima po celom svetu, 59 koncerata u Sava centru u Beogradu, preko 2.500 solističkih koncerata, najveća priznanja u oblasti kulture, kao i brojne komercijalne nagrade tipa ‘Oskar popularnosti’, ‘Zlatna ploča’ i ‘Zlatna palma’. Nikola Zekić sa svoje 34 godine donosi jednu novu energiju i mladost, a s klavijaturistom Markom Dašićem može doprineti izgradnji novog mosta ka mladim slušaocima”, istakao je Dašić.

Napomenuo je da je Zekić šest godina solista Radio Beograda, gdje se izgradio da pjeva dobro izvornu narodnu muziku i sevdalinke, muzički je obrazovan, 16 godina svira harmoniku, godinama igra folklor i magistar je ekonomije.

“Svojom dobrom naravi i vaspitanjem, kao i uvek vedrim duhom, pokupio je velike simpatije kod brojnih pratilaca njegovog rada. On svakako donosi nešto novo u radu grupe ‘Legende’ i svako upoređivanje s bivšim pevačima Ivanom i Duškom Nedićem bilo bi pogrešno. Svako je bio odličan u svom stilu”, naglasio je Dašić.

Kako kaže na kraju, ova godina je “Legendama” donijela nešto lijepo –  novi album “2020”, ali i brojne životne lekcije.

“Mi smo kao narod, nažalost, naučili na teške trenutke i nadam se da će i ovo brzo proći. Ovu godinu ću pamtiti kao opomenu kako u trenutku sve što imaš može lako postati ništa. Zato manje gordosti u ponašanju i radu”, poručuje autor popularne beogradske grupe.

Nezavisne

Danas objavljeno

Goca Tržan otišla na estetsku korekciju pa poručila: Kao što vidite nisam prirodno lijepa!

Vanja A

Preminuo bivši bubnjar benda “Atomsko Sklonište”

Zeljka

PETAR BOŽOVIĆ NIKAD ISKRENIJI: Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem pobačaje, htio sam porodicu i djecu

Zeljka

Ostavite komentar