Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Online servis za video sastanke Zoom, uveo je automatska ažuriranja sa najnovijim funkcijama i bezbednosnim ispravkama za sve korisnike, proširujući ponudu koja je ranije bila dostupna samo poslovnim korisnicima.

Automatska ažuriranja softvera su sada dostupna za desktop Zoom klijent na Windows-u i macOS-u, ali još uvek nisu dostupna za Linux. Mobilni uređaji se mogu automatski ažurirati preko prodavnica aplikacija.

Zoom kaže da će automatska ažuriranja biti podrazumevano uključena za većinu korisnika. Međutim, korisnici mogu da konfigurišu učestalost ažuriranja u Podešavanjima, u okviru Opšte, gde sada postoji polje za potvrdu „Automatski održavaj moj Zoom ažurnim“.

Opcija „Sporo“ je podrazumevana i znači ređe ažuriranje sa fokusom na stabilnost. Opcija „Brzo“ pruža najnovije funkcije i ažuriranja čim postanu dostupna.

Kada su uključena kritična bezbednosna ažuriranja, ažuriranja će biti dostupna svima“, kaže Džeromi Klark, Zoom menadžer tehničkih proizvoda za bezbednost i privatnost, u postu na blogu, prenosi ZD Net.

Za preduzeća, gde se Zoom može instalirati na Windows preko MSI paketa ili macOS PKG datoteka, postavka automatskog ažuriranja za krajnje korisnike je onemogućena. Opcija je podrazumevano dostupna za klijente u preduzećima koja primenjuju EXE DMG paketa. Međutim, administratori mogu onemogućiti tu opciju.

Zoom nudi mesečna ažuriranja funkcija i po potrebi objavljuje bezbednosna ažuriranja.

Ovo ažuriranje poboljšava postojeće iskustvo i proširuje ciljanu publiku tako da uključuje sve pojedinačne korisnike desktop klijenta koji nisu članovi organizacije preduzeća“, kaže Klark.

Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Automatska ažuriranja pomažu našim korisnicima da lako prime važne bezbednosne ispravke i korisne funkcije, poboljšavajući njihovo ukupno iskustvo sa Zoom platformom.“

Zoom je prošle nedelje prijavio neto prihod za treći kvartal od 338,4 miliona dolara i prihod od 1,051 milijarde dolara. Ima 2.507 kupaca koji doprinose više od 100.000 dolara svaki i 512.100 kupaca sa više od 10 zaposlenih. Zoom očekuje prihod u celoj fiskalnoj godini između 4,079 milijardi dolara i 4,081 milijarde dolara.

Benchmark.

Danas objavljeno

TENAA je otkrila detaljne specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Microsoft: “Windows 11 je voljen, prihvaćen je dvostruko brže nego Windows 10”

Vanja A

Facebook Messenger uveo neke bitne funkcije svojim šifrovanim end-to-end razgovorima

Vanja A

Ostavite komentar