Znate li odgovor na jedno od najtežih pitanja iz testova? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Znate li odgovor na jedno od najtežih pitanja iz testova?

Pogrešan odgovor u saobraćaju može da bude i fatalan u tom slučaju. Većina bi se složila da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu koje neko može dobiti.

Da li znak Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom dijelu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste nedoumice na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povrijeđenima.

Ovo pitanje na teorijskom dijelu vozačkog ispita izaziva polemiku već dugo i na društvenim mrežama. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redoslijedom.

Dok jedni misle da plavi automobil ide posljednji jer je za njega znak Stop, a žuti mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva. Međutim, ovo je netačno.

“Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka Stop i Obrnuti trougao. Ne postoji pravilo da Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao, pa zato vozači što imaju Stop prolaze posljednji. To je ozbiljna i opasna zabluda”, pojavio se odgovor na Twitteru.

Dakle, tačan odgovor je sljedeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najprije, crveni automobil, pa plavi koji ide pravo, a tek onda žuto vozilo koje skreće lijevo, prenosi “Sputnjik”.

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar