Znate li koje ostrvo nazivaju grčkim Karibima? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Znate li koje ostrvo nazivaju grčkim Karibima?

Lefkada pripada grupi Jonskih ostrva i posetiocima može da ponudi širok spektar uživanja, od predivnih plaža, prirodnih lepota do aktivnosti na otvorenom za sve ljubitelje egzotičnih ostrva.

Lefkada, koja je širom sveta poznata kao Karibi Grčke, recept je za idealan odmor u Jonskom moru, i destinacija je iz snova za ljude koji vole egzotična ostrva

Pripada grupi Jonskih ostrva, a sa kopnom je povezana malim mostom i do nje lako može da se dođe kolima.

Osim ljubaznih domaćina i bezbroj aktivnosti, Lefkada može da ponudi i uživanje na nekim od najlepših prirodnih pejzaža i plažama u Grčkoj.

Neke plaže koje ne smete da zaobiđete na Lefkadi su:

Porto Katsiki

To je jedna od glavnih plaža na ostrvu – bele litice zajedno sa plavim vodama Jonskog mora prave upečatljiv kontrast.

Egremni

Ova plaža može da se pohvali belim peskom, šljunkom i kristalno čistom vodom čineći pejzaž koji privlači mnoge turiste svake godine.

Nidri

Ako volite palme i beli pesak, onda je ova plaža pun pogodak za vas.

Kathisama

Smeštena 15 kilometara jugoistočno od glavnog grada, Kathisama je takođe jedna od najlepših plaža na Lefkadi, sa finim belim peskom i tirkiznom vodom

Agios NIkitas

Smešteno 13 kilometara jugozapadno od grada Lefkade i veoma blizu plaže Kathisma, Agios Nikitas je malo ribarsko selo sa predivnom kristalno čistom vodom i prelepim plažama.

Od prirodnih lepota, na Lefkadi možete da uživate u morskim jezerima, lagunama Divari i Ivaria, potom u vodopadu Dimosari, a jedna od znamenitosti koje ne bi trebalo da zaobiđete jeste Dvorac Agia Mavra, koji je sagrađen u 14. veku sa glavnim ciljem da zaštiti stari grad.

Ronjenje, jahanje, jedrenje na dasci, paraglajding, kajtsurfing, brdski biciklizam, planinarenje, surfovanje zmajevima, plovidba po okolnim ostrvima – jednostavno nema kraja aktivnostima na otvorenom koje možete da izaberete na Lefkadi, a koje će vaš odmor učiniti još zanimljivijim.

Danas objavljeno

Glumica iz “Čuvara plaže” oduzima dah izgledom

Vanja A

Sting je 30 godina u braku s ovom glumicom, mnogi nisu odobravali njihovu vezu

V.R.

Devet godina krio majčinu smrt da bi podizao njenu penziju

V.R.

Ostavite komentar